Gemeenten

Geef ambtenaren het vertrouwen zodat zij het verschil kunnen maken in het leven van inwoners

 

Je collega’s staan altijd klaar voor inwoners. Of het nou gaat om het verstrekken van een bouwvergunning, het registreren van een pasgeborene of het ondersteunen van mensen die schulden hebben. Ambtenaren maken het verschil in het leven van mensen en dat doen ze graag. Achter de veelal digitale dienstverlening van gemeenten gaat een heleboel mensenwerk schuil.

 

Het werken met persoonlijke informatie is daarom aan de orde van de dag. De gemeente wil graag dat collega’s zorgvuldig met gevoelige data omgaan. Maar aan het eind van de dag zie je toch nog regelmatig kasten open staan en computers die niet afgesloten zijn. Je wilt het bewustzijn in de organisatie vergroten.

Vergroot de Cyber Awareness

Brooklyn Partners begrijpt het menselijk handelen als geen ander. We nemen mensen mee en maken het onderwerp aantrekkelijk, herkenbaar en tastbaar. Want pas als men bewust is van de mogelijkheden en de risico’s van de digitale wereld, en bewust is van het eigen handelen, staat men open voor het veranderen van houding en gedrag. Er ontstaat een manier van handelen die eigen wordt. Zo ontwikkelen en vergroten we hun digitale intuïtie.

Brooklyn Partners biedt verschillende oplossingen. Altijd afgestemd op organisatiecultuur, ambitie en het huidige weerbaarheidsniveau. Onze Aanpak 100% Cyber Aware is een integrale aanpak. In twee tot drie jaar zorgen we voor een duurzame gedragsverandering en cultuuromslag. Het resultaat is een organisatie waarin collega’s vol vertrouwen online kunnen zijn, hun mening durven geven, elkaar aanspreken en inspireren om veiliger te werken.

Ruimte ingericht om cyber escaperoom game te spelen

Ontwikkelingen binnen gemeenten

Veel gemeenten maken zich zorgen over de bescherming van persoonsgegevens en de verstoring van ICT-systemen. Security- en privacy incidenten kunnen de dienstverlening aan burgers tijdelijk onmogelijk maken. Enerzijds leiden nieuwe technologische ontwikkelingen zoals het Internet of Things, big data en Smart Cities tot vooruitgang en nieuwe kansen. Anderzijds zorgen ze voor meer complexiteit als het gaat om informatiebeveiliging. Op deze manier staan gemeentelijke organisaties en hun bestuurders voor een uitdaging.

 

Bij de meeste gemeenten staan privacy en informatiebeveiliging al wel op de agenda. In de praktijk betekent het vaak dat specialisten en beleidsmakers het onderwerp meenemen in hun werkdossier, maar dat een integrale aanpak nog ontbreekt. Het is van belang dat het thema breder aandacht krijgt onder de medewerkers en dat het onderdeel wordt binnen de cultuur van de organisatie. De nieuwe AVG-regelgeving en de overgang van BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) naar BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid) geven daarvoor op dit moment een goede stimulans.

Kantoor

Co-Creatie Oplossingen (Gratis)

Speciaal voor gemeenten die een start willen maken met digitale veiligheid en privacy, hebben we verschillende co-creatie oplossingen ontwikkeld. Tot stand gekomen met andere gemeente CISO’s. Deze campagnes zijn kosteloos in te zetten en helpen direct de eigen organisatie en alle gemeentemedewerkers in Nederland.